Ücretsiz e-dergi Keçi’nin 4. sayısının dosya konusu, edebiyat yayıncılığına emek verenleri bir araya getiren 5. Zeynep Cemali Edebiyat Günü. Latife Tekin, Feyza Hepçilingirler, Müge İplikçi, Kutlukhan Kutlu, Karin, Karakaşlı, Tuğrul Paşaoğlu gibi usta edebiyatçılar ve yayınevinden okura kitabın satış süreçlerini mercek altına alan yayıncılar, kitabevleri, dağıtımcılar KIŞ 2015’te bir araya geldi.
Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncılığındaki 20. yılını kutlayan Günışığı Kitaplığı tarafından, 2010 yılından bu yana sürekli olarak düzenlenen konferans ve seminerlerin içeriklerini yayımlamak amacıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başlayan Keçi edebiyat dergisi, 22 Aralık’ta çıkan KIŞ 2015 sayısında yine önemli kalemleri ağırlıyor.
Keçi’nin 4. sayısının dosya konusunu, yayıncılık alanına emek veren yazar, editör, çevirmen, grafiker, çizer, kütüphaneci ve eğitim yöneticileri gibi pek çok paydaşın katıldığı, 3 Ekim 2015’te gerçekleştirilen geleneksel yayıncılık konferansı 5. Zeynep Cemali Günü oluşturuyor. Latife Tekin, Ahmet Büke, Feyza Hepçilingirler, Müge İplikçi, Semih Gümüş, Mine Soysal, Kutlukhan Kutlu, Karin Karakaşlı ve Tuğrul Paşaoğlu gibi usta edebiyatçılar ve yayınevinden okura kitabın satış süreçlerini mercek altına alan yayıncılar, kitabevleri, dağıtımcılar KIŞ 2015’te bir araya geldi.
Gençleri öykü yazmaya heveslendiren Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2015 sonuçlarını paylaşan Müren Beykan ve blogcuanne.com adlı bloğuyla yetişkinlere başka bir dünyanın deneyimini sunan Elif Doğan da KIŞ 2015’in sürprizlerinden birkaçı.
Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor. E-dergi, keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz olarak yayımlanıyor.
Dergi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Keçi, Haziran 2014’te ‘inadına edebiyat’ diyerek yola çıktı. Onca kötülüğe rağmen yaşam ırmağının akışının durmaması için ve
geleceğin dünyasına el verecek olan çocuklar ve gençler adına üretmeye devam eden, edebiyat yayıncılığına emek veren bizler için, bu inadın anlamı biricik.”