Destek Yayınları’nın bir süredir devam eden ve oldukça ilgi gören felsefe serisi Sigmund Freud, İbni Arabi ve Yunus Emre ile devam ediyor.
Her İnsan Gördüğü Rüyanın Tabiridir · Sigmund Freud
Kendisinden on yıllarca sonra bile meslektaşları ve psikanaliz üzerinde hâlâ çok etkin olan Sigmund Freud sadece yeni bir sistem geliştirmemişti, aynı zamanda yeni bir bakış açısı sunan cesareti de göstermişti ki yaşadığı dönemi düşündüğümüzde bu hiç de kolay bir şey değildi.
Psikanalizin kurucusu, insan zihnine giden yolun taşlarını döşeyen büyük deha Sigmund Freud’un izini süren, Yılmaz Şener’in yayıma hazırladığı Her İnsan Gördüğü Rüyanın Tabiridir Destek Yayınları’ndan çıktı.
Arka Kapak Yazısı:
“Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz…”
Nörolog ve psikanaliz kuramının kurucusu Avusturyalı bilim insanı Sigmund Freud, hastaların zihinsel süreçlerinin bilinçdışı unsurları arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmak için çalışmalar yaparak geliştirdi psikanalizi…
Bu yepyeni tedavi yöntemi, insan ruhunun en karanlık yönlerini ve bastırılmış duygu ve düşüncelerini ortaya çıkaracaktı.
Freud’dan önce hiç kimse insan ruhunun bu kadar derinlerine inememişti.
Yaptığı çalışmalarla bilimde adeta çığır açan Sigmund Freud, “İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı, güvenmemeyi, sevmemeyi ve kronik şüpheci olmayı öğrenir…” der. “Bu gerçekleştiğinde artık ne yazık ki çok geçtir. İnsanların tecrübe dediği şey de budur. Kalbiyle bağlantısını kesmiş bir insana tecrübeli denir.”
Kimi Seviyorsan, Herkesin Yüzünde Onu Görürsün · İbni Arabî
Her dönemin aydınları gibi fikirleriyle yöneticilerin rahatını kaçıran ve bu yüzden hayatı fetvalarla uğraşmakla geçen İbni Arabi aleyhinde yaşamı boyunca tam 238 adet fetva çıkartılmıştır. Hem eserleri hem de kendisi merak konusu olan İbni Arabi gerek kendini kutsallaştırmasıyla, gerekse yazdıklarındaki derin anlam ve gizemle günümüzde de araştırılmaya devam ediyor.
Ferhat Atik’in yayıma hazırladığı, araştırıldıkça yeni bulgulara rastlanabilen ender filozoflardan İbni Arabi’nin felsefesini anlatan Kimi Seviyorsan, Herkesin Yüzünde Onu Görürsün Destek Yayınları’ndan çıktı.
Arka Kapak Yazısı:
“Yaradan’ın
bir sırrı var
ve o sır sensin!”
İspanya’da dünyaya gelen İslam filozofu, mutasavvıf, yazar ve şair İbni Arabi, gerek kendi zamanında gerek kendinden sonraki tüm zamanlarda hakkında en çok konuşulan, en çok eleştirilen ama buna karşılık çok da kabul gören bir felsefenin sahibi…
Vahdet-i vücut…
Yani varlığın ve birliğin hakikati…
İbni Arabi felsefesiyle sadece Doğu’ya değil Batı’ya da ışık olmuştur. İnsanlığa Hz. Muhammed’in en özel duasını öğretmekle kalmamış, nefis, rüya tabiri, yaratılışın gerçeği, sır, zaman ve insan olmanın mertebeleri hakkında eşsiz ufuklar açmıştır.
Dil Söyler Kulak Dinler Kalp Söyler Kâinat Dinler · Yunus Emre
Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu’da yeniden ortaya koymuştur. Şiirlerinin hepsinde aşkı işleyen, ömrü boyunca aşkı arayan bir ozandır.
Hakikate yol almış bir gönül yolcusu olan Yunus Emre’nin felsefesini anlatan, Taner Şanlıoğlu’nun yayıma hazırladığı Dil Söyler Kulak Dinler Kalp Söyler Kâinat Dinler Destek Yayınları’ndan çıktı.
Arka Kapak Yazısı:
“Ölen
beden imiş
âşıklar ölmez…”
Türkçe şiirin öncüsü olarak tarihte ölümsüzleşen bir tasavvuf ve halk şairidir Yunus Emre… Tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu’ya yaymış bir gönül işçisidir. Aynı zamanda bir felsefenin de temsilcisidir. İnsanın nesneyle ve varoluşla ilişkisini dizelerinde ustalıkla işlemiştir.
Var olmanın, hakikate ulaşmak için aklı kullanmanın ve aşka düşüp hiçliğe karışmanın yollarında çok değerli bir rehberdir Yunus Emre…