Günışığı Kitaplığı’nın, her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim yöneticileri için düzenlediği Eğitimde Edebiyat Seminerleri’nin onuncusu, 4 Mart Cumartesi günü, FMV Nişantaşı Işık Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Eğitimcilerin, edebiyata ilişkin birçok konuda mesleki gelişimlerini amaçlayan Eğitimde Edebiyat Seminerleri, edebiyatımızın önemli isimlerini ağırlıyor. 20. yüzyıl edebiyatımızın en önemli yazarlarından kabul edilen Adalet Ağaoğlu, onuncu seminerin kapanış konuşmasını yaparak, öğretmen ve kütüphanecilere seslenecek. Çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden Behçet Çelik, her yaştan okura dokunan yazarlık veriminden ve avukatlık mesleğinden süzdüğü birikimiyle çocuğun ve gencin edebiyat hakkını, kitapları seçme, edinme, elinden bırakma ya da bırakmama gibi farklı yönleriyle ele alacak. Alman edebiyatının önemli yazarlarının eserlerini dilimize kazandıran, akademisyen, yazar Doç. Dr. Necdet Neydim, “Zor Zamanlarda Edebiyat” başlıklı konuşmasıyla eğitimcilerle buluşacak. “Harry Potter” dizisini üçüncü kitaptan itibaren Sevin Okyay’la birlikte Türkçeleştiren, çevirmen, medya yazarı Kutlukhan Kutlu, çocukların severek okuduğu fantastik edebiyatı, “Çocuklar Ejderhalardan Neden Korkmaz?” başlığı altında irdeleyecek. Sait Faik, Sabahattin Ali ve Melih Cevdet Anday gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, öğretmenlik yıllarının deneyimiyle harmanladığı “Okulu Bir Edebiyat Mekânına Dönüştürmek” başlıklı konuşmasında, “eğitimde edebiyat” yaklaşımını paylaşacak.
Seminerin “Yaratıcı Okuma Uygulamaları” bölümünde, Denizli, İstanbul ve Mersin’den öğretmenler, öğrencileriyle yaptıkları yaratıcı okuma uygulamalarını meslektaşlarına sunacak. Kitap seçiminden uygulama adımlarına dek öğrencileri edebiyatla buluşturacak, nitelikli ve pratik yöntemleri ve kazanımları aktarırken, katılımcılara yeni ve etkili yollar örnekleyecekler. Eğitimciler bu seminerde, tüm içerik Keçi’de! Eğitimde Edebiyat Seminerleri’ne bütün yurttan Türkçe ve edebiyat bölümleri başta olmak üzere, sosyal bilgiler, sınıf öğretmenleri, kütüphaneciler, eğitim yöneticileri, rehber öğretmenler, matematik, fen bilimleri gibi bütün branşlardan eğitimciler katılıyor. Seminerlerde bugüne dek konuşan edebiyatçı ve akademisyenlerin özgün içeriğine, keciedebiyat.com adresinde, edebiyat e-dergisi Keçi’den ücretsiz erişmek mümkün.