Dan Brown’ın merakla beklenen yeni romanı Origin, 3 Ekim 2017’de dünyayla aynı anda Türkiye’de de raflara girecek.
Dünyanın en çok satan yazarlarından olan Dan Brown’ın yeni romanının çeviri süreci de öncekiler gibi büyük bir gizlilik ve titizlikle sürüyor.
Kitabın çevirmenleri ve editörleri, bilinmeyen bir merkezde bir araya geliyor ve son derece yüksek güvenlikli bu merkezde eşzamanlı olarak çeviri ve yayına hazırlık süreci yürütülüyor. Bu süreç o kadar gizli ki çalışanların hiçbiri, yanına özel bir eşya alamıyor.
16 Haziran 2017 tarihli Hürriyet Kitap Sanat’ta Murat Yetkin’in “Yeni Dan Brown Kitabının Çevirmenleri Bir Binada Kilit Altında” başlıklı yazısında anlattığına göre, kitabın Türkçe yayıncısı Altın Kitaplar için çalışan çevirmen Petek Demir ve editör Hülya Şat’ın da nasıl ve ne şekilde çalıştığı bilinmiyor.
Brezilya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Danimarka, Hollanda, Norveç, Portekiz, Polonya, Katalonya, Finlandiya ve Türkiye’de aynı gün rafa girecek olan kitaba, en doğudaki ülke olan Türkiye’de saat farkıyla ilk ulaşan okurlar biz olacağız.
Murat Yetkin, yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Peki, sizce şimdi nerede yapılıyor? Altın Kitaplar ‘Bilgi veremeyiz’ diyor ama bence romanın çevrildiği dillerden birisinin konuşulduğu bir yerde yapılıyor olabilir. Buna Türkçe dahil olduğuna göre, Türkiye’de bir şehirde olabilir mi bu gizli çeviri üssü?”
[su_button url=”https://kalemkahveklavye.com/2013/07/dan-brown-cehennem-inferno.html” target=”blank” background=”#d43839″ size=”5″ icon=”icon: arrow-right”]Dan Brown’ın “Cehennem” Romanının İncelemesi İçin Tıklayın[/su_button]
Dan Brown’un Yeni Kitabı Origin’in Konusu
Romanda Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon bir kez daha karşımıza çıkıyor.
Langdon, insanlığın bugüne kadar yanıt veremediği iki sorunun kesiştiği tehlikeli bir kavşakta dünyayı yerinden oynatacak bir buluşla insanlığa yanıt verecek.
Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Dijital Kale, İhanet Noktası, Kayıp Sembol ve Cehennem romanlarında olduğu gibi Origin’de de din, bilim, sanat ve mimarlık tarihinden izler olacağı belirtiliyor. (Kaynak: EdebiyatHaber.net)
Ana Görsel: Claudio Sforza