Türkiye’nin ilk ve tek cyberpunk dergisi olan Neon Nexus Dergisi, Nisan 2024 tarihi itibariyle üçüncü sayısını yayımlıyor.
Tanıtım bülteninden: “Basılı olan dergi ilk iki sayısıyla beraber hatırı sayılır bir okuyucu kitlesine ulaşmış ve iki ayda bir olmak üzere yayın hayatına devam etmektedir. Peki, Neon Nexus’u diğer dergilerden farklı kılan nedir? İçerikleri nasıl şekillenmektedir? Dergi, cyberpunk adı altında bilim kurgu ile bağlantılı birçok farklı içeriği barındıran bir yapıya sahip. Söz gelimi uzak gelecekte geçen bir öyküye de yer verirken; bilim kurgu film incelemeleri, anime analizleri, yapay zekâ metinleri, röportajlar, çeviri öyküler ve daha fazlası dergiyi besleyen türler olarak karşımıza çıkmakta. Ağırlık bilim kurgu öykülerinde olsa da farklı türdeki yazıların da içinde olduğu bir dergi diyebiliriz. Az da olsa ülkenin bilim kurgu yayın hayatına katkı sağlıyorsak ne mutlu Neon Nexus’a…
Yazar kadrosunda hem her sayıda bulunan sabit yazarlar da var hem de o sayıya özel metin gönderen yeni yazarlar da mevcut. Onun için Neon Nexus Dergisinin yeni sayılarına dışarıdan bilim kurgu temalı yazılarınızı gönderebilirsiniz.
Biraz da sizlere derginin üçüncü ve şu anlık en güncel sayısından bahsedelim: Serkan Üstündağ’ın kaleme almış olduğu “Kentler Bölüm 1: Servis Dışı” adlı öyküsü yapay zekâ ve robotlar arasında geçen aynı zamanda tefrika olarak devamı ileriki sayılarda yayımlanacak olan bir metin. Dergideki bir başka yazar Uğur Karabürk ise Jules Verne incelemelerine üçüncü sayı ile devam ediyor. İlk iki bölümde de kendisinin Jules Verne üzerine yazıları vardı. Üçüncü sayıda “Esrarlı Ada’nın İzinde” ile tekrardan yer alıyor. Japonca çeviriler yapan ve Cyberpunk Momotaro adlı mangayı çeviren Peren Ercan ile bir röportaj bu sayıda okuyucularla buluşuyor. Yine Yüzüklerin Efendisi ve Orta Dünya denilince ülkemizde akıllara ilk gelenlerden birisi olan Zafer Güleç, Fantastik Dillere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Metal Fırtına eseri ile okurların kalbinde taht kuran ve bilim kurgu üzerine romanlar yayımlayan Orkun Uçar ise Anarkha’nın Kast Bahçeleri öyküsüyle Neon Nexus üçüncü sayısındaki yerini aldı. Ayrıca 52 Black’in kurguladığı DNA Reader öyküsü ile cyberpunk evreninde bir ruh çağırma seansına davetlisiniz. Bilim kurgu ile sinema arasındaki bağlantı üzerine yazılan bir sinema yazısı, E-spor adlı ilginç bir türe bakış ve daha fazlası Neon Nexus’un yeni sayısında.
Neon Nexus 3. sayısında yer alan yazar kadrosu aşağıdadır:
-Gökhan Gençay
-52 Black
-Orkun Uçar
-Uğur Karabürk
-Erdem Çılgın
-Zafer Güleç
-Serkan Üstündağ
-Yakup Baslan
-Bruce Bethke
-Duru Naz Gülal
-Peren Ercan
-Tugay Kaban
-Alfredo M. Bonanno
-Melek Hilal Eroğlu
-Arslan Berat Kırmızı
Ve bir an geldi, şimdi zaman onarılmaz bir şekilde ruhunu sakatladı. Daha sonra tüm hızımızla geleceği beklemeye başladık. Tahayyüllerimizde geleceği kurgularken, gerçek sıra dışı bir mekanizmaya bağlandı. Medeniyet onarılmaz bir şekilde uçurumun kenarına geldi.”