Edebiyat akademisyeni Hilal Demir’in ilk romanı KDY’den çıktı. İnteraktif bir distopya olma özelliğini taşıyan Fitanya Güncesi türü sevenlere soluksuz bir macera vadediyor.
90’larda çocuk olan pek çok kişinin hatırlayacağı Choose Your Own Adventure (Macera Tüneli) serisiyle ünlü olan interaktif anlatı türü, okuyucuyu kendi yaratacağı bir macera sunarak 90’ların çocuklarını büyülü bir evrene sokmuştu. Netflix’in 2018 yılında yayınladığı Bandersnatch ise ilgiyle karşılanmış ve interaktif kurgu sevenlere heyecan dolu bir nostalji yaşatmıştı. Fitanya Güncesi ise yetişkinlere hitap eden macera ve mizah yüklü bir interaktif kurgu. Üstelik aynı zamanda bir distopya. Şişmanlara yaşam hakkı tanınmayan Fitanya’da, 2050 yılında geçiyor. Fitanya Hükümeti, şişmanları ve yasaklı yiyecekleri yiyenleri hatta korse kullananları tespit etmek için onlarca birim oluşturmuş. Kanunları çiğnemenin cezası büyük: Kilo Kontrol Birimi kamplarında çeşitli derecelerde rehabilitasyonlar. Ancak rehabilite edilen şişman vatandaşların akıbeti kimse tarafından bilinmiyor.
İkinci kişi anlatıcıyla yazılmış kitapta okuyucu, “Kilo Kontrol Birimi” başkanı Moris Mosso ile özdeşleşiyor. Bir yandan Fitanya’nın en önemli koltuklarından birinin başkanı iken diğer yandan suç işleyen Moris’in o gün çok zor bir karar vermesi gerekiyor. Bölüm sonlarında yer alan yönlendirmelerle okuyucunun seçtiği seçenek kitabın yüzlerce farklı şekilde okunmasına olanak veriyor.
60 bölümden oluşan roman 20 farklı sona sahip. En uzun okuma ise 16 bölüm sürüyor.
Fitanya Güncesi popüler kültüre göndermeleri, renkli dili, dur durak bitmez ritmi ve interaktif okuma deneyimiyle Türk edebiyatına yeni bir soluk getiren bir ilk roman.
Kitabı incelemek ve satın almak için TIKLAYIN.
Fitanya Güncesi · Arka Kapak
Fitanya’da sıradan bir gün. Takvimler 2050’nin Mart ayını gösteriyor. Martın 25’i olmasına rağmen kış bir türlü bitmek bilmedi. Yeni stajyerlerden Elsa ve Nimet incecik vücutlarıyla Kilo Kontrol Birimi’nin koridorlarında süzülüyorlar. VKİ’leri muhtemelen 17-18 arasında. Elsa, geçen aydan beri 4 kilo verdi. Üç kilo yağ kaybı olduğu için KKB’de ayın elemanı seçildi. Vücut yağ oranı %15. Elsa’yla muhtemelen aynı kiloda olmasına rağmen yağ oranının %20’lere kadar çıktığı iç kol bıngıldamasından açıkça görülen Nimet ise ayın elemanı olmak için son bir haftadır her akşam 7 kilometre koşmaya başladı bile. Bu dedikoduyu sana veren Bilig ise belli etmemeye çalışsa da Elsa’yı deli gibi kıskanıyor.
‘Şişman’ olmanın suç sayıldığı, ’fit’ olmanın ise kutsandığı Fitanya’da, Moris Mosso, ‘Kilo Kontrol Birimi’ başkanı olarak görev yapmaktadır. Bir gün, ortaya çıkan bir gerçek onu, hayatının en önemli seçimlerinden birini yapmak zorunda bırakır.
Bu hikâyenin kahramanı sensin! Bölüm sonlarında yapacağın seçimlerle hikâyenin sonuna sen karar vereceksin! 20 farklı sondan biri senin maceranın da sonu olacak.
Sayfayı çevir ve kendi maceranı başlat!
Fitanya Güncesi Yazarı Hilal Demir Hakkında
1988 yılında doğdu. Çocukluktan beri edebiyatla içli dışlı. 2010 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Tayfun Pirselimoğlu’nun Romanlarında Postmodern Ögeler başlıklı tezini 2015 yılında tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesinde doktora çalışmalarına devam ediyor, Peyami Safa ve onun romanlarındaki kadın imgesini inceliyor. 2013 yılından beri Yeni Türk Edebiyatı alanında akademisyen.
Fantastik ve bilim kurgu vazgeçemediği türler. Bu türlere yönelmesinde hayalci benliğinin parmağı olduğunu düşünüyor. En sevdiği fantastik seri ise Diskdünya.
***
[su_button url=”https://atolye.kalemkahveklavye.com/kitapyurdu-dogrudan-yayincilik-nedir-kdy-hakkinda-bilgi/” target=”blank” background=”#d8363d” color=”#ffffff” size=”6″ icon=”icon: book” class=”font: playfair”]AYRICA | Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık Hakkında Her Şey[/su_button]