theme-sticky-logo-alt
img-alt
img-alt

Colleen Hoover’dan “9 Kasım”: Yüzleşme ve Aşk Arasında

28 Kasım 2024
33 Okunma

Colleen Hoover’ın 2015 yılında yayınlanan ve yakın zamanda Şebnem Tansu’nun çevirisiyle Epsilon Yayınevi‘nce Türkçeye kazandırılan romanı 9 Kasım etkileyici bir başlangıçla okuyucuyu hikâyeye çekiyor. Fallon ve Ben’in rastlantıların ötesinde, kader gibi görülen buluşmaları ve yıllara yayılan karmaşık ilişkileri üzerinden ilerleyen roman, Hoover’ın klasik tarzdaki duygu yüklü anlatımıyla okuyucuları büyülemeyi başarıyor.

9 Kasım,İlk Karşılaşma: Fallon ve Ben

Romanın çarpıcı başlangıcında, Fallon ile Ben’in yolları Los Angeles’ta bir restoranda kesişiyor. Fallon, oyunculuk kariyerini sona erdiren bir yangının ardından yara izleriyle kendini kabullenmeye çalışan bir kadın. Ben ise hayalindeki romanı yazmaya çalışan genç bir yazar. Fallon ve Ben’in ilk karşılaşması, hikâyenin temel teması olan “kader” fikrinin çizgilerini çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Hikâye, Fallon ve Ben’in her yıl sadece 9 Kasım’da buluşmasıyla devam ediyor. Bu buluşmaların her biri, iki karakterin hem bireysel gelişimlerini hem de birbiriyle olan bağlarını güçlendiriyor. Ancak tabii ki yılda bir kez de buluşsalar her şey sütliman gitmiyor. Bu buluşmalar sırasında ortaya çıkan gerilimler ve sürprizler, karakterler için olduğu kadar okuyucular için de etkileyici: Bir yanıyla edebi anlamda etkileyici ama diğer yandan duygusal anlamda yorucu bir deneyim sunabiliyor. Fallon’un babasıyla çatışmalarından Ben’in kütüphanesinde sakladığı sırlara kadar her detay, hikâyeye derinlik katıyor.

Fallon’un yara izleri yalnızca fiziksel değil, o aynı zamanda ruhsal anlamda da yaralı. Colleen Hoover’ın alametifarikalarından olan karakter yaratımı ve gelişimi başarısı, Fallon karakterinde bir kez daha öne çıkıyor. Zorlu bir yolculuktan geçerek kendi değerini ve gücünü yeniden bulan Fallon ile  yazar kimliğiyle kendi karmaşık hikâyesini çözmeye çalışan, görece tartışmalı bir karakter olan Ben, gerek kendi içlerindeki gerek birbirlerine karşı çatışmalarıyla derinleştirilmiş karakterler olarak karşımıza çıkıyor. Ben’in Fallon ile olan ilişkisinde zaman zaman öne çıkan manipülatif davranışları, okuyucuları empati ile eleştiri arasında epey zor durumda bırakabilecek türden.

Bazı Okur Eleştirileri

Bununla birlikte eserin bazı zayıf noktaları var ki Colleen Hoover’ın düzenli okuyucuları için bile sorun olabiliyor. Orijinal dilindeki okurların yorumları ağırlıklı olarak diyaloglar ve ani dönüşler üzerine. Hoover’ın daha popüler olan Bizimle Başladı ve Bizimle Başladı Bizimle Bitti kitaplarında karşımıza çıkan diyalogların doğallığı ve hikâyenin ani sürprizleri 9 Kasım kitabında da sürdürülmek istense de bazı okurların eleştirilerine uğramış. Okurlar özellikle romanın duygusal satır aralarını çok yoğun bulurken bazıları da iki ana karakter arasındaki duygusal gelişimi çok ani bulmuş.

9 Kasım kahramanları Fallon ve Ben’in inişli çıkışlı yolculuğu, hem romantik bir yolculuk hem de kendini bulma hikâyesi gibi konuları bir araya getirerek katmanlı bir eser ortaya çıkarıyor.

KalemKahveKlavye‘de yayınlanan diğer Colleen Hoover kitap incelemeleri BURADA.

Yorum 0

    Cevapla

    15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://kalemkahveklavye.com 300 4000 1