theme-sticky-logo-alt
img-alt
img-alt
img-alt
img-alt

“Reis” Filminin Yapımcısı FETÖ’den Gözaltına Alındı

13 Temmuz 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Reis’ filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan ‘Uyanış’ filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar’daki evinde gözaltına alındı.

Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ’nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Karabiber’in ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu belirtildi.
Gözaltına alınan 2 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Avcı’nın son filmi Uyanış’ın fragmanında Erdoğan’ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı’daki evlerinde öldürülmesi ve Erdoğan’ın başına bir asker tarafından silah dayanması yer almıştı. Görüntüler tepki çekmişti.

Kaynak

Yorum 0

    Cevapla

    15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://kalemkahveklavye.com 300 4000 1