Çağla Özden’in kaleme aldığı Kendi Kendinize veya Kalabalıkla Yapabileceğiniz 20 Felsefe Oturumu bireysel veya grup çalışmalarında felsefi düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirmek isteyenler için hazırlandı.
Felsefeye Yolculuk: Herkes İçin Erişilebilir ve Eğlenceli 20 Felsefe Oturumu
Kitap, P4C (Philosophy for Children/Philosophy for Community) metodolojisinden esinlenerek herkesin felsefeyi hayatında bir yol gösterici olarak kullanmasını hedefliyor. Yazar, günlük hayatın içinden gelen örnekler ve hikâyelerle felsefenin karmaşık dünyasını herkesin anlayabileceği bir dile indirgiyor.
20 Felsefe Oturumu, özgür irade, dostluk, mutluluk, özgürlük gibi insan varoluşuna dair evrensel konulara değinirken, aynı zamanda her yaştan okuyucunun kendi hayatını, seçimlerini ve değerlerini yeniden sorgulamasını amaçlıyor. Oturumlar, düşünmeye sevk eden sorular ve tartışma noktalarıyla okuyuculara kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanıma imkânı sunuyor.
Çağla Özden’in, karmaşık görünen felsefeyi sade bir üslupla ve herkesin ilgisini çekecek şekilde yeniden yorumladığı kitabı 20 Felsefe Oturumu Destek Yayınları’nda…
Hayatı Sorgulayan Herkes İçin Felsefe
“Felsefe çok sıkıcı!”
“Felsefeyi anlamak çok zor!”
“Çokbilmiş! Felsefe yapma!”
Bu tür yorumları sık sık duyuyor olabilirsiniz. Halbuki felsefe, herkesin günlük yaşamında uygulayabileceği bir düşünme pratiğidir.
Yirmi bölümden oluşan bu kitap, aslında felsefenin ne kadar eğlenceli, zihin açıcı ve yaratıcı olabileceğini göstermeyi amaçlayan bir çalışma. Felsefenin sadece teoriyi değil, hayata dair cevapları da sunabildiğini anlatıyor. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla birlikte çeşitli hikâyeler ve sorular üzerinden felsefe yapabileceğiniz bu bölümlerde, ünlü filozofların düşünceleri kolay anlaşılır bir dille yer alıyor.
Hayatın her alanında, cevabını bulamadığımız sorular felsefi düşüncenin rehberliğinde farklı bir perspektifle aydınlığa kavuşmayı bekliyor.
Yazar Çağla Özden Kimdir?
Çağla Özden, lisans öğrenimlerini Felsefe ve Çocuk Gelişimi alanlarında tamamladı. Bunun yanı sıra oyunculuk ve Çağdaş Drama Derneği’nden Yaratıcı Drama Eğitmenliği eğitimi aldı. Bir süre oyunculuk yaptı ama sonra sıkıldığı için vazgeçti. P4C Eğitmenliği eğitimi aldıktan sonra sanat, drama ve felsefe alanında bir harman yaparak kariyerini devam ettirme kararı aldı. Felsefenin kıyıda köşede kalması gereken karmaşık bir disiplin olduğuna inanmıyor ve hayatın her alanında bize yardımcı olabileceğini düşünüyor. Çeşitli eğitim kurumlarında ve bağımsız olarak uzun yıllardır online ve yüz yüze dersler veriyor. İlk kitabı Aristoteles-Hayatı Bir Şölen Sofrası Gibi Bırakmalı, Ne Susuz Ne de Sarhoş 2022’de Destek Yayınları “Felsefe Serisi”nden çıktı. İstediğimiz Sorudan Başlayabilir miyiz? adlı podcasti hazırlıyor. Sık sık sorular sorduğu, felsefe sever bir yazarla evli, iki kedisi var ve şimdilik Alanya’da yaşıyor.
KalemKahveKlavye’nin de yazar-editör kadrosunda yer alan sevgili Çağla Özden’in yeni kitabını tebrik ediyoruz! Yazarın KalemKahveKlavye’deki yazıları için TIKLAYIN.