theme-sticky-logo-alt
img-alt
img-alt
img-alt
img-alt

Yazar Adaylarının Baş Ucu Kitabı “Bir Kuştan Öbürüne” hep kitap ile Türkçede

30 Ekim 2017
1276 Okunma

Anne Lamott tarafından kaleme alınan yazdığı ve yayımlandığı yıldan beri yazar adaylarının baş ucu kitabı olan Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler, 3 Kasım’dan itibaren hep kitap aracılığıyla Türkiye’deki okurlarla buluşuyor.

hep kitap, yazarın koçu olmak, kendi yazarlık hikâyesiyle başka yazarların yoluna ışık tutmak isteyenlerin buluştuğu bir “Atölye” kurdu.  hep kitap’ın, Ursula K. Le Guin imzalı Dümeni Yaratıcılığa Kırmak ve Kendra Levin imzalı Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın kitaplarıyla başlayan yaraıcı yazarlık kitapları serisi Atölye’ye, Anne Lamott’un Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler kitabı da ekleniyor.

Bir Kuştan Öbürüne · Arka Kapak

hep kitap’ın yazmayı hayatının merkezine yerleştiren, herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisinden yazmak üzerine bir meditasyon: Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler

İnandırıcı diyaloglar yazmak o kadar da zor değil. İlk taslaklarınızı, bekledikçe rengi ortaya çıkan polaroit fotoğraflar gibi düşünebilirsiniz. Evet, taslak yazmak kolay iş değil, ama emin olun en sevdiğiniz yazarın da masasını süslüyor o korkunç taslaklar. Evet, olay örgüsünü planlamak da sonra aksayan taraflarını bulup çıkarmak da zahmetli. Bu gibi durumlarda bazen tek ihtiyacınız olan, girmeye çalıştığınız yolun tüm engebelerini, birkaç labirentin çıkışını bilen bir yazardır. İşte yıllardır yaratıcı yazarlık dersleri veren Anne Lamott tam da bunu yapıyor. Yazar adaylarına hem yazarlığın zorluklarını hem de kitaplarını yayımlatamasalar bile yazmanın başlı başına bir lütuf olduğunu anlatıyor.

İşler içinden çıkılmaz bir hal aldığında tek yapmanız gereken, yayımlandığı yıldan beri yazar adaylarının baş ucu kitabı olan Bir Kuştan Öbürüne’den rastgele bir sayfa açmak, gerisini Anne Lamott’un kelimeleri hallediyor!

Bir Kuştan Öbürüne Yazarı Anne Lamott Kimdir?

1954 yılında San Francisco’da doğdu. Goucher College’da eğitim aldıktan sonra yazmak için San Francisco’ya döndü. Üstün yetenekli yaratıcı sanatçılara ve bilimsel araştırma yapan profesyonellere verilen Guggenheim bursuna layık görüldü. Yıllardır yazarlık atölyeleri veren yazarın bazı kitapları şunlar: Hard Laughter [Zor Kahkahalar], Rosie, Joe Janes, Kanatsız Kuşlar, B Planı.
Yorum 0

    Cevapla

    15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 0 4000 1 0 horizontal https://kalemkahveklavye.com 300 4000 1

    Bu kapanacak 0 saniye