Alanında etkisi kuvvetli iki kadın girişimci Çiğdem Öztabak ve Belen Bakar’ın hazırladığı Resimli Pazarlama Kitabı okurla buluştu. Amorf Kitap etiketiyle okurla buluşan kitap, girişimciler ile pazarlama alanında marka ve ajans çalışanlarıyla empatiyi korurken, günlük konuşma dilinde iletişim kuruyor. İletişim trendlerine dair ipuçları, erken aşama girişimciler için pazarlama stratejileri, yakın gelecekten ilginç iletişim önerileri ve sosyal medyada var olma ipuçları Resimli Pazarlama Kitabı’nın ana temasını oluşturuyor.
Yazarlarının kitapla ilgili ilginç bir vaadi var: “Bu kitapta, bu ilham verici gücün iletişimdeki yansımalarını soyut söylemlerle değil, örneklerle keşfedeceğiz, söz veriyoruz.”
Resimli Pazarlama Kitabı’nda işlerinizi kolaylaştıracak önerilerden Tik-tok ipuçlarına, Meme (Caps) pazarlamasından iletişim trendlerine, girişimcilerin gündemlerinden yapay zekâ ile çalışırken orijinalliğinizi korumanın formülüne kadar birçok pratik bilgiyi eğlenceli bir tasarım eşliğinde okuyacaksınız. Amorf Kitap etiketiyle, yazarlarından tasarımcısına kadın girişimcilerin aklından çıkan, ilham verirken sizi gülümsetmeyi de isteyen Resimli Pazarlama Kitabı yeni iş modellerinin, içeriği tüketme biçimimize yönelik renkli tasarımıyla da farklılaşıyor.
Kitabın çıkış fikri bir hayli ilginç: Neden pazarlama kitapları dümdüz ve sıkıcı olsun ki?
Günümüz pazarlama dünyasının temel noktalarından biri içerik üretimi. Yeni dünyada hikâyesini en iyi anlatan kazanıyor. Kitabın proje yürütücüsü Çiğdem Öztabak ve Belen Bakar da kurumsal ve dijital içerik üretme alanında etkin isimler olarak bu kanıyı kitabın rengârenk ve sıra dışı tasarımının içinde iyi bir içerik üretimi için gerekli olan doyurucu tüyolarla besleyerek alanlarına hizmet ediyorlar. Bu yaklaşım pazarlama dünyasının her gün yenilenen ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış görsel hikâye anlatıcılığı olarak da görülebilir.
Kadın girişimciler trendlere yön veriyor
Resimli Pazarlama Kitabı’nın yazarları aynı zamanda iki kadın girişimci. Kitap erken aşama girişimcilere çıktıkları heyecanlı yolda rehber olurken, engebeli yollarında zorlandıkları anlara da empatik tavsiyelerle eşlik ediyor. Kitap girişimcilikle ilgili heyecan verici öngörüler sunmasının yanı sıra bir erken girişimcinin yol haritası da olmaya hazır. Yakında ikinci baskısıyla okurla buluşacak kitaba tüm kitap satış noktalarından ulaşılabilir.
Resimli Pazarlama Kitabı Yazarları Hakkında
ÇİĞDEM ÖZTABAK, 21 yılı aşkın ürün pazarlaması ve pazarlama iletişimi deneyimine sahip. Kariyerinde B2B ve B2C mobil fintech uygulamaları ile B2B yazılım sektörlerinde ürün pazarlaması, iletişim ve içerik pazarlamasına odaklanmış, aynı zamanda medya iletişimi ile bağını koparmamıştır. Akbank ardından DenizBank Dijital Bankacılık’ta, fintech ve kurum içi girişimcilik projelerinde yer almaktan çok keyif almış, bu arada Eurosport2 kanalında yayınlanan Dünya Sörf Şampiyonası’nı yorumlamıştır. Üç yıl boyunca Açık Radyo’da “Sörf Çantası” programının içeriğini hazırlayıp sunmuş, önce Trendus’da, daha sonra T24, CNN Türk ve Aposto’da teknoloji, inovasyon ve iletişim konularında görüş ve röportaj makaleleri yazmıştır. En büyük pazarlama ve teknoloji konferanslarından her yıl Austin, Teksas’da düzenlenen SXSW 24’te Pazarlamada “Yapay Zekânın İnsana Etkisi” panelinin moderatörlüğünü yapmıştır. ABD’de tanınmış bir pazarlama yeteneği olarak özel yetenek vizesiyle çalışmalarına devam etmektedir.
Çiğdem, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans derecesine sahip olup, NYU’dan Modern Gazetecilik ve İletişim alanında mikro-MBA programını almıştır. 2023 yılında Stevie Awards Women in Business’da “Yılın Pazarlama Koçu” ödülüne layık görülmüş ve 2024 Stevie American Business Award’a jüri üyesi olarak atanmıştır. The Chartered Institute of Marketing (CIM) Fellow üyesi olarak kabul alan Çiğdem, mentor olarak, yüzden fazla kadın STEM öğrencisine ve genç yöneticiye rehberlik etmiştir. “Vikipedik Şeyler”, Türkiye’nin en çok dinlenen çocuk podcast’i “Meraklı Zihinler” ve “Future- Link” podcast’lerinin içerik üreticisi ve sunucusudur.
BELEN BAKAR, 2018 yılında Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Lisans Programı’nı kazandı. Üniversite öğrenimi boyunca Borusan Lojistik ve Insider gibi kurumlarda pazarlama departmanında çalıştı. Insider’da B2B yazılım sektöründe global sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. 2019 yılında ilk girişimi olan Lost&Found Kariyer’i kurdu ve bu sayede TikTok Marketing ile tanıştı. TikTok’ta Startup/Kariyer/Pazarlama konularında içerik üreticiliğine başladı ve çok hızlı bir şekilde kendi alanında en çok tanınan içerik üreticisi oldu. 2020 yılında Yeni Bir Lider Derneği’nin İş Bankası ile düzenlediği, sadece 21 kişinin seçildiği Future Hub Girişimcilik Programı’na seçildi ve ikinci girişimi Campie’yi kurdu.