Yazar ve çizerleri arasında Mete Atatüre, Erdoğan Aydın, Caner Alper, Selçuk Topal, Uğur Batı, Cahit Berkay, Taner Öngür, Kemâl Başar, Mesut Yar, Renan Bilek, Ferhat Uludere, Nilüfer Açıkalın, Semra Doll, Tevfik Uyar, Münir Tireli gibi bilim, sanat, edebiyat, medya, akademi ve müzik dünyasından farklı ve nitelikli isimlerin yer aldığı, birbirinden ilginç röportaj ve yazılarıyla TR!P derginin Temmuz içeriği yine enteresan ve derinlikli konulardan oluşmakta…

Genel Yayın Yönetmenliğini Murat Arda’nın üstlendiği TR!P dergi, Serkan Sezer ve Altuğ Eroğlu öncülüğünde her ay tüm Türkiye’de yaygın bir dağıtım ağıyla okuyucu ile buluşuyor. Derginin yayın kurulunda birçok önemli isim bulunuyor.

Oyuncu Erkan Bektaş, bilim insanı Mete Atatüre, yazar Ferhat Uludere, akademisyen Uğur Batı, bilim-kurgu yazarı İsmail Yamanol, astrofizikçi Selçuk Topal ve çizer Devrim Kunter gibi isimlerin yayın danışmanı olarak görev aldığı TR!P, “ciddi mevzulara Rock’n’Rolla yolculuğu” mottosu ile tüm Türkiye çapında, dergi satılan her yerde okuyucunun beğenisine sunuluyor…

TR!P DERGİ’YE ONLINE SİPARİŞLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

TR!P derginin Temmuz sayısında yer alan konular ise şöyle…

Unutturmayacağız

Yaşayan en büyük yerli rock gruplarımızdan Moğollar’ın bas gitarcısı Taner Öngür, TR!P dergi için muhabirlik yaptı…

Sivas Katliamı’nı protesto eden en muazzam şarkılardan biri olan Issızlığın Ortasında’nın hikayesini Cahit Berkay Taner Öngür’e, Taner Öngür de TR!P okuyucularına aktardı…

Giordano Bruno’yu diri diri yakan ortaçağın engizisyon karanlığı nasıl hakikat karşısında kaybettiyse, Sivas’ta aydınlarımızı yakan yobazlık da bir gün kaybedecek. Sivas’ı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Unutmamak için, unutturmamak için: Issızlığın Ortasında!

Gökkuşağını biriktirmek için

Bilimi, sanatı ve hayatı genç nesillere sevdirmek için adeta Carl Sagan’a söz vermişcesine büyük bir efor sarfeden ve sevimliliği ile bilim insanlığı atbaşı giden Mete Atatüre, “Gökkuşağı biriktirmenin formülünü” değerli TR!P okurlarıyla paylaşıyor… Ne kadar da iyi yapıyor:

“Fizik ne biliyor musunuz? Yağmur yağarken gökkuşağı görebilmek için güneşi arkanıza almanız gerektiğini bilmek! Ve onsuz daha çok gökkuşağı kaçıracaksınız farkında bile olmadan.”

Cambridge Üniversitesinde Fizik profesörü olan güzel insan Mete Atatüre’nin bilim, sanat, edebiyat ve kendine has felsefi içerikli lezzetli yazıları her ay TR!P dergide…

Kaostan Kozmos’a bir Dr. Selçuk Topal tribi: Elveda uzay… Merhaba uzay…

Bilim, sanat, felsefe, edebiyat gibi birbirinden farklı disiplinleri aynı mecmuada birleştirmek gibi bir misyonu üstlenen TR!P’te her ay ilginç yazılarıyla Dr. Selçuk Topal, okuyucuyu “yıldızlararası” meselelere davet ediyor. Hocamızın mesajı çok açık, net:

“Adeta trilyonlarca km yükseklikteki direkler üzerinde parlayan milyarlarca sokak lambasının altında, sessiz, soğuk ve ölümcül bir yolda ilerlemeye devam ediyoruz… Yıldızlar ne kadar uzak ve bizler ne kadar küçüğüz…”

Ferhat Uludere’den bir Cemal Süreya tribi

“Kelimelerle yeni coğrafyalar inşa edebileceğimize inandığımız zamanlarda başkasının gözleriyle izlemeyi öğrenmiştik hayatı. Her şeye başkasının nazarından bakardık. Bazen mavi, bazen ela, bazen de kahverengi olurdu bakışlarımız ama hiçbir zaman ayrılmazdı doğruluktan.”

Ferhat Uludere, büyük Türk şairleriyle çıktığı astral seyahatte bizlere romantik ve derinlikli anlar sunmaya ısrarla devam ediyor…

Kemal Başar: Tiyatro bir bilim dalı. Ayrıca bu disiplinin kendine has bir felsefesi vardır

Oyuncu Kemal Başar, “tiyatro” sanatına dair sorular sormaya devam ediyor. Başar, bu geleneksel sanatın diğer alanlarla olan ilişkilerini TR!P mecmua için irdeledi.

Mesut Yar’dan bireysel bir solucan deliği hikayesi…

Deneyimli televizyon eleştirmeni Mesut Yar, “O mavi pencereli kutudan hiç dışarı çıkmadım” diyor. Yar, yazılarıyla her ay TR!P dergide… Aynı zamanda Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi ana bilim dalından mezun olduktan sonra Müzecilik dalında yüksek lisans yapan, doktora çalışmasını ise Türk İktisat Tarihinde devam ettiren Mesut Yar, bilinmeyen yönleriyle her ay TR!P dergide…

Tiyatrocu Renan Bilek’ten “beyin jimnastiği” yazıları…

Düşünmeye ve düşünceye dair; Descartes’ten Ferhan Şensoy’a, Oscar Wilde’tan sokaktaki adama…

Tiyatrocu Renan Bilek’ten, farklı bakış açısıyla güncel ve tarihsel örnekler…

Gökkuşağının Edebiyatı, Oueer kuramı ve TR!P

Aylık bilim-sanat dergisi TR!P, Temmuz sayısında ‘Gökkuşağının Edebiyatı’na yer veriyor. Onur Bütün’ün kaleme aldığı ‘Gökkuşağının Edebiyatı’, Gılgamış Destanı’ndan günümüz edebiyatındaki eşcinsel arzunun işlenişini tartıştırıyor.

Queer kuramın edebiyatla ilişkisi, ‘Onur Yürüyüşleri’, eril ve heteroseksist dil gibi konulara değindiği yazısının sonunda Bütün, mini bir okuma listesi paylaşıyor.

Disiplinler-arası mecmua TR!P’te her ay tabu deviren mevzular, bilimden rock’n’roll’a, çizgi romandan sinemaya usta yazarlarca büyük bir tutkuyla hazırlanıyor

Devrim Kunter’den tam yedi sayfa, renkli, steam-punk olağanüstü bir çizgi roman…

Semra Doll’dan “Canavarlara Fısıldayan Adam”…

Mahmut Saral’dan Guns’N’Roses efsanesi Slash ile buluşma ve hardrock şöleni değerlendirmesi…

Gökçe Sezer’den blues üstadı Jeff Shucard özel söyleşisi…

Sinan Doyan’dan İstanbul Arabesque Project külliyatı…

Evren Ünal’dan Sally Horner’ın trajik öyküsü…

Müşra Demir’den dünyanın ilk punk-rock şefi analizi ve Anthony Bourdain’e saygı duruşu…

Münir Tireli’den İran’da müzikal kısıtlamalar ve yatağını bulan sular…

Fatih Yürür’den Altın Fırçalı ve Altın Kalpli Adam…

Olcay Ünal Sert’ten Selda Bağcan…

…Ve birbirinden incelikli makaleleri, entelektüel bakış açıları, afili illüstrasyonları ve hikâyeleri ile Nilüfer Açıkalın, Yeşim Çobankent, Orhan Tuncay, Cenk Tan, Burcu Okay, Ali Özçelik, Tarkan Konar, Çağrı Bedir, Emre Doğulu, Cem Uslu, Koray Sarıdoğan, Mualla Kübra Kara, Y. Özkan Akyürek ve daha birçok genç ve olgun yetenek, Temmuz TR!P’e imza atan diğer değerli fikir işçileri oldular…

TR!P, “ciddi mevzulara Rock’n’Rolla yolculuğu”nu büyük bir heyecanla ve hız kesmeden sürdürecek!